Valutakalkulator

Daglige tall rett fra Norges Bank. Regn ut lokal valuta på eller før reise enkelt i vår valutakalkulator. Finn norske priser når du handler i utenlandske nettbutikker.

Valutakurser

Valutakurser viser én valutaenhet i norske kroner.

Valuta Kode Én valutaenhet i NOK
BitcoinBTCINF

 

 

Valutakalkulator - oppdatert og korrekt

Financ valutakalkulator henter daglige priser priser fra Norges-Bank. Her kan du regne om valuta mellom 40 av de største og mest vanlige valutaene. Oppgitte kurser kan avvike noe fra faktisk vekslingskurs, da dette ikke er realtidskurser. Merk også at ved veksling kan også gebyrer påløpe. 

Hvordan få best vekslingskurs ved kjøp i utlandet

Dersom du får valget når du skal betale med kort i utlandet, så velg gjerne å betale i lokal valuta. Ellers vil du få et ekstra påslag med gebyrer som slettes ikke er nødvendig. Betal med lokal valuta og du betaler kun vekslingsgebyr i din egen bank, som ofte er mye rimeligere.

Betale i norske kroner i utlandet

Er det snakk om betydelige beløp kan det være verdt å ta en ekstra runde på akkurat dette. Skal du betale i norske kroner er det en forutsetning at brukerstedet tilbyr DCC (Dynamic Currency Conversion). DCC er mest utbredt i Vest-Europa samt Ungarn, Tsjekkia og Polen.

Spør i butikken hvilken kurs som tilbys. Bruker du lokal valuta regner Visa/Mastercard ut kursen plus et valutapåslag på 2 %. Sjekk hva som kan være nærmest kurs oppgitt i valutakalkulator.

Bør jeg ta ut penger før reise?

Tidligere var det omtrent et must å ta ut penger før man dro ut på reise. Man kunne sjeldent forvente å kunne ta ut penger like lett som man gjør hjemme i Norge. Situasjonen er en ganske annen i dag. Det er blitt svært få land igjen hvor det er vanskelig å ta ut penger. Det er kanskje litt flere steder det er forventet at man må betale med kontanter. Sjekk til en hver tid reiseinformasjon fra myndighetene, UDs reiseinformasjon om du er i tvil.

Hvordan fungerer Financ valutakalkulator

Valutakalkulatoren er veldig enkel i bruk. Skriv inn summen du ønsker å kalkulere fra, så velg valutatype - for eksempel 100 Amerikanske Dollar. Valuta du vil kalkulere til er i utgangspunktet satt til Norske Kroner, men er det en annen valuta du vil kalkulere til så velger du dette. Du kan velge mellom 40 av de største og mest vanlige valutaene.

Ofte stilte spørsmål:

Hvor henter valutakalkulatoren prisene sine fra?

Valutakalkulatoren henter daglige priser fra Norges Bank, som er den sentrale banken i Norge. Prisene oppdateres regelmessig, men merk at de kan avvike noe fra faktiske vekslingskurser da de ikke er i sanntid.

Hvilke valutaer kan jeg regne om med valutakalkulatoren?

Valutakalkulatoren støtter omregning mellom 40 av de største og mest vanlige valutaene, inkludert amerikanske dollar, euro, britiske pund, japanske yen, australske dollar, og mange flere.

Hva er gebyrene ved veksling med valutakalkulatoren?

Valutakalkulatoren i seg selv beregner ikke gebyrer. Gebyrer kan påløpe ved veksling av valuta, enten det er gjennom din egen bank eller gjennom andre vekslingstjenester. Det er viktig å sjekke med din egen bank eller vekslingstjeneste for å få informasjon om eventuelle gebyrer som kan påløpe.

Hvordan kan jeg få best vekslingskurs ved kjøp i utlandet?

For å få best vekslingskurs ved kjøp i utlandet, anbefales det å betale med lokal valuta hvis du får valget når du skal betale med kort.

Kan jeg betale i norske kroner i utlandet?

Det er mulig å betale i norske kroner i utlandet hvis brukerstedet tilbyr DCC (Dynamic Currency Conversion).

Bør jeg ta ut penger før reisen?

Tidligere var det vanlig å ta ut penger før man dro på reise, da det var vanskelig å ta ut penger i enkelte land. Situasjonen er imidlertid annerledes i dag og det er vanligvis enklere å bruke kredittkort eller debetkort til å ta ut penger i lokale valuta fra minibanker i destinasjonslandet. Det kan også være mer økonomisk fordi du kan få bedre vekslingskurs og unngå ekstra gebyrer som kan påløpe ved veksling av kontanter i hjemlandet ditt. Det er imidlertid alltid lurt å sjekke med banken din på forhånd for å få informasjon om eventuelle gebyrer eller begrensninger for kortbruk i utlandet.