Promillekalkulator

Promillekalkulator - enkel og rask estimering av promille etter inntak av alkohol. Få klokkeslett for når alkoholen er ut av kroppen.

Innstillinger promillekalkulator

Det du har drukket

Øl Vin Drink Annet

Resultat

 

 

Hvordan virker en promillekalkulator

En promillekalkulator beregner ut i fra om du er mann eller kvinne, vekt, alkoholinntak og hvor lang tid det har gått siden drikkestopp. Den forteller hvor lenge etter drikkestopp man har en promille på null – både i tid og med klokkeslett.

Merk at en promillekalkulator gir kun et estimat og må bare brukes som en omtrentlig beregning av promille. Det reelle resultatet kan variere veldig fra person til person.

Innstillinger i promillekalkulator

Først velger du kjønn, vekt, drikkestart og drikkeslutt. Deretter fyller du inn alkoholinntaket for den definerte perioden.

Du velger selv drikkens volum og alkoholprosent. Du har 3 ferdigutfylte verdier for øl, ett glass vin og drink. De ferdigutfylte verdiene kan overskrives, samt at du kan velge verdien "annet" for å fylle ut alt helt selv.

 

 

Promille - hva er det?

Alkoholpromille er en betegnelse for oppnådd mengde av alkohol man har i blodet. Som ordet tilsier oppgis det i promille (‰). Det beregnes ut i fra gram alkohol per kilo blod. For eksakt promillemåling må man derfor ta en blodprøve.

Det er også vanlig å ta utåndingsprøve, spyttprøve og klinisk legeundersøkelse for å mer sikkert fastslå påvirkning av alkohol. For et grovere estimat kan promillekalkulator over benyttes.

Promillegrense bilkjøring

Øvrige lovlige grense for alkoholpromille for føring av motorvogn som bil, motorsykkel, ATV, moped osv. er i Norge på 0,2‰.

Promillegrense båt

Øvrige lovlige grense for alkoholpromille for føring av båt varierer ut i fra størrelse på båt.

Promillegrense fritidsbåt

Øvrige lovlige grense for alkoholpromille for føring av fritidsbåt under 15 meter er i Norge på 0,8‰.

Promillegrense skip og båter

Øvrige lovlige grense for alkoholpromille for føring av skip og båt over 15 meter er i Norge på 0,2‰.

Hvorfor er en promillekalkulator ikke helt nøyaktig?

Som allerede nevnt så er alkoholpromille målt i gram alkohol per kilo blod. Forskjellige mennesker har ulikt antall liter blod. Vekt og kjønn sier mye, men det vil alltid være en feilmargin.