Regnskapsfører - Finn din leverandør

En regnskapsfører tar seg av det du egentlig ikke vil eller bør drive med selv. Det trenger ikke koste så mye. Bruk heller din tid på å gjøre det du er god på, og det du faktisk tjener penger på.
Regnskapsfører

Hvordan finne en regnskapsfører

  1. Fyll ut og send inn skjemaet på denne siden. Gi en kort beskrivelse av selskapet ditt og hva dere trenger hjelp til.
  2. Du mottar så opp til 3 uforpliktene tilbud fra regnskapsførere som passer for deg.
  3. Velg regnskapsfører, og du er i gang.

Motta tilbud fra opp til 3 regnskapsførere

Det er enkelt, gratis og tidsbesparende å benytte deg av denne tjenesten. Vi gjør hele letejobben for deg og setter deg i kontakt med de riktige leverandørene.

Hva gjør en regnskapsfører

En regnskapsfører, som navnet tilsier, fører regnskapet til en eller flere bedrifter. Det består av bokføring av inntekter og utgifter, merverdiavgift og årsoppgjør. Andre vanlige oppgaver som omfattes er å sende ut fakturaer, betale regninger for bedriften og betale lønn til ansatte.

Regnskapet gir en samlet oversikt over den økonomiske situasjonen til en bedrift. Det bør ikke være noe man kun utfører siden man har regnskapsplikt. Det er et verktøy også for selskapet selv som skal være til hjelp for å ta viktige avgjørelser underveis. Se på det mer som et verktøy enn en plikt.

Må man ha en regnskapsfører?

Det finnes ingenting som sier at du må benytte deg av en regnskapsfører. Har du kunnskapen og tiden til det, er det fullt mulig å gjøre dette selv. Du kan selvsagt også ha andre interne i selskapet som håndterer regnskapet. Når noen interne tar seg av selskapet så trenger man ikke å være autorisert regnskapsfører, men det er påkrevd når du benytter deg av eksterne.

Bør man ha en?

Mange lærer etterhvert at man burde ha hatt en regnskapsfører istede for å gjøre det selv. Ofte prøver selvstendig næringsdrivende og mindre selskaper å gjøre dette selv for å spare penger. Det man heller burde bruke tiden på det man faktisk er gode på. Det trenger ikke å koste all verden. En profesjonell vil ofte bruke en brøkdel av tiden enn det andre gjør.

Det er også en stor risiko for å gjøre feil som kan føre til alvorlige konsekvenser for et selskap. Noen velger derfor en hybridløsning, hvor man gjør store deler av regnskapet selv og bruker en ekstern regnskapsfører som går over og kontrollerer.

Et selskap skal vokse seg relativt stort før man kan forsvare å ha egne ansatte som bare sitter på regnskap, så for de aller fleste vil en ekstern partner som håndterer dette være å foretrekke.