Finn de beste hårproduktene og spar penger i budsjettet

I dag finnes det flere hårprodukter på markedet enn noensinne for, noe som kan gjøre det litt komplisert å finne frem til de aller beste. Eller, i alle fall hvis du ikke vet hva du skal se etter, eller hvor du skal begynne å lete. Mange av oss kaster bort mye penger på produkter som ikke virker, og dette er ikke bra for budsjettet. Derfor skal i denne artikkelen få en full oversikt over hvordan du skal gå frem for å finne de aller beste hårproduktene for akkurat ditt hår.

Noe som gjør det enklere for investorer å avgjøre hvilke coins man skal legge til i sin portefølje, er at man kan trekke en rekke likhetstegn til både gull og aksjer. Det er nemlig ulik kvalitet på kryptovaluta akkurat som på selskaper du vil finne på en vanlig børs. Dette trekker oss inn på vårt neste punkt, nemlig hvordan man handler kryptovaluta som investering. 

Kjøp og selg kryptovaluta som investering

De som tidligere har kjøpt aksjer, vil være kjent med behovet for å ha en nettmegler eller aksje sparekonto tilgjengelig før man kan begynne å investere. Tilsvarende vil du måtte ha en brukerkonto hos et kryptobørs dersom du ønsker å investere i kryptovaluta. Her finnes det en rekke ulike aktører som Kraken og Firi, men du kan også velge å bruke en tjeneste som Bitcoin Profit. Dette er en tjeneste som kobler deg til flere aktuelle meglere og tilrettelegger for din handel på børsen. 

Straks du har opprettet en konto vil du være klar for å kjøpe dine første digitale verdier i form av kryptovaluta. Imidlertid er det her diversifikasjon og langsiktighet kommer inn som viktige komponenter for suksess. Vi skal derfor se nærmere på hva du bør huske før du begynner å kjøpe kryptovaluta, hvilke valuta du bør velge og hva som skiller de forskjellige fra hverandre. 

Velg riktige kryptovaluta for din portefølje

Vi har tidligere vært inne på at det finnes en rekke likheter mellom kryptovaluta og aksjer, og dette gjelder også når du skal velge investeringsobjekter. Det finnes nemlig et bredt spekter kryptovaluta som har ulik likviditet, volatilitet og ikke minst fremtidsutsikter. Her må vi påpeke at det finnes gode og dårlige valutaer, akkurat som det finnes gode og dårlige selskaper.

Derfor bør du være svært selektiv når du skal velge crypto til din investeringsportefølje. Vi anbefaler gjerne at man bygger en portefølje med god diversifisering, noe som betyr at du inkluderer noen stable coins og noen altcoins. På denne måten vil du ha bedre sjanser for avkastning, uten at du vil pådra deg de største svingningene i verdier. 

Finn frem til de beste kryptoene

Uansett om du er helt ny til kryptovaluta, eller bare ønsker å tilegne deg mer informasjon er det viktig med gode kilder. Tradisjonelle medier tilbyr gjerne liten dekning av kryptovaluta, noe også finansielle selskaper som Bloomberg, Finansavisen og Financial Time gjør. Du bør derfor finne frem til gode, pålitelige kilder som dekker et bredt spekter kryptovaluta for å følge med på hva som skjer i markedet.

Her kan vi foreslå sider som Kryptografen, Nettavisen Kryptovaluta, Investopedia og lignende kilder. Det som er viktig å huske når du skal finne frem til ulike valutaer, er at du finner nyhetskilder som tilbyr et assortert utvalg kilder. Vi foretrekker også nettsider som dekker ICO-er (introduksjonen av nye mynter) da dette kan gi spennende muligheter til å oppdage nye attraktive investeringsmuligheter. 

Bygg en sterk portefølje 

Det spekuleres stadig i hvilke kryptovalutaer som vil være mest attraktive i fremtiden, men noen har allerede gjort seg godt bemerket i markedet. Da snakker vi gjerne om stable coins og ulike majors som Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple og DAO. Disse bør derfor gjerne være en del av grunnlaget for en langsiktig portefølje, men man kan også inkludere mer spekulative investeringer for å øke avkastningen. Du kan beregne verdien av Bitcoin i vår valutakalkulator for Bitcoin.

Ved å fordele investeringene dine godt mellom stable coins og altcoins kan du øke sannsynligheten for å treffe, samt forhindre at du opplever de største svingningene knyttet til kryptomarkedet. Spesielt Ethereum og Bitcoin har lenge vært de foretrukne valutaene for større bedrifter og investorer som ønsker en eksponering mot utviklingen i kryptovaluta. 

Oppsummering

Når du skal bygge en portefølje med kryptovaluta for investering er det viktig med god forståelse for hva blokkjeder innebærer, men også vite hvordan man bygger en godt diversifisert portefølje. Dette vil bidra til at man skjermer verdiene sine mot den kraftigste volatiliteten, samtidig som man kan oppnå ønsket avkastning i markedet.