Slik kjøper du Bitcoin

Bitcoin er verdens mest populære og mest verdifulle kryptovaluta. Den har skutt i været siden den først ble lansert i 2008, og det kan virke som om “alle” vil ha en bit av kaka. Også nordmenn har blitt mer interessert i kryptovaluta, en digital og desentralisert mynt er kanskje ikke så dumt å investere i, særlig når man ser veksten som Bitcoin har hatt.

Kilde: Unsplash.com

Å investere i Bitcoin kan være et godt valg, spesielt dersom du har troen på kryptovalutas fremtid, og synes Bitcoin er spennende. Realiteten til kryptovaluta er jo at de svinger svært i verdi. Dessuten er det et relativt nytt fenomen, så det kan være litt vanskelig å forutse helt hvordan det kan bevege seg i fremtiden. Det vi vet er at det hvert fall har steget stort i både verdi og interesse, og at teknologien bak er noe som definitivt er smart og fremtidsnyttig. Hvis du vil lære mer om Bitcoin, kan du lese om kryptovalutaen hos https://cryptomeister.com/no/bitcoin/.  

Dette er også det første steget til å investere. Du må lære deg alt om Bitcoin, vite hvordan det fungerer, og hva det innebærer å bruke den. Hva er for eksempel Blockchain, og hvordan fungerer du? Vet du hvordan man miner Bitcoin? Hva er verdien til mynten, og hvorfor er den så høy? Dette er alle ting som har mye å si for din kunnskap om Bitcoin, som igjen vil påvirke investeringene dine.

Kilde: Unsplash.com

Finn en børs å handle på

Når du har lært deg alt det, du trenger å vite om Bitcoin og kryptovaluta generelt, så er du klar for å finne deg en handlesplattform der du kan kjøpe og selge. Nå som du er blitt en kryptoekspert så vet du også at Bitcoin og annen krypto er desentralisert, og at du dermed ikke kan handle de hvor som helst. Du trenger å finne en kryptobørs. Her er det masse å velge mellom, og det er opp til deg å finne den som passer best til dine investeringer. En slik børs bør i det minste være sikker å handle på, ha lave gebyrer, godt utvalg av krypto og gode verktøy du kan bruke. Som ny kryptoinvestor er det også en god ide å finne en børs som er brukervennlig, og har lesestoff og nyheter som holder deg oppdatert på krypto.

Planlegg kjøpet

Selve det å kjøpe Bitcoin er en kort prosess. Da søker du bare opp Bitcoin i kryptobørsen, og velger hvor mye du ønsker å kjøpe for. En annen side av saken er å velge når du bør kjøpe. Akkurat nå har Bitcoin sunket i verdi siden den var på topp i høst. Dette kan være en god tid å kjøpe på, ettersom den er nede, og forhåpentlig vis vil stige etter hvert. Regel nummer en når det kommer til investering er å kjøpe lavt og selge høyt. Det gjelder også med krypto. Regel nummer to er å kun investere med penger du har råd til å tape, og at man må være klar over risikoen før man setter i gang. Dette må du som investor alltid ha i tankene.