Finnes det noen likheter mellom investering og live betting?

Investering og gambling er to ting som er populært blant det norske folk, og man kan tenke seg til at det finnes noen likheter mellom de to. Begge innebærer jo penger, og det å tippe og håpe på et spesifikt utfall. Likevel finnes det noen ting som ikke er helt likt, der man ser at de to skiller seg stort fra hverandre. 

Å tippe på et utfall

Når man driver med live betting på sport, og når man investerer i aksjer for eksempel, så er det noen aspekter som kan ligne stort. Her handler det om å sette pengene sine på den rette tingen, på riktig tid, og håpe på et godt utfall. Skjer det du trodde, og håpte kom til å skje, så tjener du penger. På samme måte kan man også miste det man har satt inn og investert dersom ting skjærer seg. Ser man på daytrading innen investering, og live betting, så faller man på to kategorier der fart og spenning spiller en stor rolle. Her handler det om å gjøre presise og kalkulerte valg, som forhåpentligvis lønner seg til sist. 

Penger involvert

Den store likheten mellom all form for gambling, er at det er penger involvert. Og ikke bare er de med i spillet, de blir også forsøkt lagt et sted for at de forhåpentligvis skal øke i verdi. Hvis du legger inn en stor innsats på en pokerbord, bruker mye penger på live betting på Manchester United eller setter store summer på en spesiell aksje, så håper man at dette skal resultere i god avkastning, innimellom kan man lykkes, og andre ganger ikke. 

Den store forskjellen

Når man ser på disse delene av live betting og investering, så kan det virke utrolig likt. Likevel er det viktig å vite at det er en rekke ting som skiller dem, og at man ikke kan sammenligne de helt. Når det kommer til investering så er det lettere å analysere seg frem til hva som er smarte investeringer eller ikke. Det regnes som en sikrere måte å tjene penger på, også selv om det er risiko blandet inn i det. Investerer man for eksempel i Bitcoin så møter man på større risikoer, mens hvis man har penger i et godt indeksfond så kan man senke skuldrene litt mer. 

Når det kommer til både gambling og investering er det viktig å være klar over hva man setter pengene sine på, og aldri bruker penger man ikke har råd til å tape. I tillegg må man vite hva man begir seg ut på.