Finn ut av hvilken type investor du er

Når man skal investere, er det viktig at man tenker over hvilken type investor man er, og ikke minst hvilken risikotoleranse man har. For de riktige investeringene for deg, avhenger av svaret på disse tingene.
Finn ut av hvilken type investor du er

Investeringer for de med lavere risikotoleranse

Det er mange typer investeringer som passer for dem som ikke har så veldig høy risikotoleranse og ønsker seg en litt mer stabil investering. Det er alltid risiko forbundet med å investere, men det er noen investeringer som er mer volatile enn andre. For eksempel er ETF handel, fond eller aksjer med et mer langsiktig mål om vekst. Det å velge det som passer deg personlig best, er det beste du kan gjøre.

Hvis man har lav risikotoleranse betyr det ikke at man ikke kan investere, det handler bare om å gjøre de riktige investeringene.

Investeringer for de med høyere risikotoleranse

Når man skal ta stilling til hvilken risikotoleranse man er ok med, er det viktig at man er helt ærlig med seg selv. For når man velger en aksje som for eksempel Bitcoin, som er en kryptovaluta, må man regne med mange opp- og nedturer. Dette er noe man er nødt til å være forberedt på, for det at disse aksjene er så volatile som de faktisk er, gjør at det kan være vanskelig å henge med å i svingene uten å bli altfor påvirket av det. Dette gjelder også andre typer investeringer.

Det å investere med høy volatilitet er ikke for alle, og det er helt greit hvis dette ikke er noe for deg. Det er noen som elsker det, og andre som hater det. Og selv om man kan tjene mye penger på kort tid, så er også sannsynligheten for at man taper penger også mye høyere. Og det er mange som ikke ønsker at denne sannsynligheten skal være så høy, og vil heller la være med å gamble.

Tenk på dette, uansett hvordan du investerer

Når man skal investere, er det viktig at man har fokus på seg selv, ikke på hva andre gjør. For det å investere er personlig! Tenk over hvordan du vil investere, hvor mange forskjellige ting du vil investere i og hva risikotoleransen din er. Det å bli kjent med seg selv som investor er viktig, og på mange måter veien til suksess på både lang og kort sikt, sånn at du kan ha is i magen mens du følger med på utviklingen.