Enkle og gode måter for å leve en mer bekymringsfri hverdag

Det er i dag viktigere enn noen gang å skape seg en sikker og innholdsrik måte å leve på, med de midlene man har til rådighet. Dette er viktig for å kunne fokusere mindre på jobb og penger, for i stedet å bruke mere tid på det som virkelig betyr noe som: familie, venner eller en hobby som gjør deg lykkelig.
Bekumringsfri hverdag

For å komme dit er det mange mindre steg på veien, mot en endelig løsning og et forhåpentligvis bedre og mer innholdsrikt liv. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen få, relativt enkle grep du kan benytte deg av for å få en bedre og mer bekymringsfri hverdag.

Lønn og bonuser

Lønn er per definisjon godtgjørelse for utført arbeid og kommer vanligvis som: 

I tillegg til lønn kan man også få en rekke bonuser, men en fellesnevner er at man lønnes etter utdannelse og erfaring. Er du ikke fornøyd med hvor du står lønnsmessig må du se på din: utdannelse, dine meritter og din erfaring og får du ikke dette til å stemme overens med din lønn per i dag må du vurdere å se deg etter en ny jobb eller ta en samtale med dine overordnede for å forhandle frem en ny kompensasjon mer passende deg og det du kan.

Forvaltning av egne midler

Med dagens økonomi er det ikke lett å få avkastning på våre sparepenger i ordinære finansinstitusjoner og vi som forbrukere er nødt til å se andre veier, for å få en avkastning på våre oppsparte midler. Selv om det ikke er flust av alternativer finnes det allikevel noen steder, hvor vi kan plassere våre hardt tjente penger, slik at de kan vokse og med det gi oss en god, økonomisk sikkerhet som vil være med på å skape en bedre hverdag. 

Her må vi også legge til at alle forvaltningsalternativer, foruten en høyrentekonto, kommer med en grad av risiko. Som en hovedregel kan vi si at jo høyere din potensielle avkastning er, jo større er risikoen.

Valuta og kryptovaluta

En måte som kan gi deg en avkastning, på dine oppsparte midler, er ved å handle i valuta eller kryptovaluta. En valuta, uansett type, vil alltid svinge i verdi og hvis du kjøper til en fornuftig eller lav pris og tar tiden til rådighet, samtidig som du holder deg oppdatert på variabler som har en direkte innvirkning på en valuta, vil du kunne få god avkastning på å selge dyrt.

Ser vi nærmere på kryptovaluta har spesielt bitcoin hatt en eventyrlig vekst i det siste og står per i dag på nesten € 42 000 per bitcoin. Er du i tillegg en fan av gode, norske nettcasino og vurderer å bytte betalingsmetode fra anerkjente elommebøker som Paysafecard kan det være smart å få dine utbetalinger i kryptovaluta. Med pengene trygt plassert hos en nettbasert kryptoforhandler, kan pengene vokse mye mer enn det de vil gjøre på din norske bankkonto, med dagens rentesatser. 

Lån

De aller fleste av oss har i beste fall ett lån, men i realiteten har vi oftest flere lån som: boliglån, billån, forbrukslån og gjerne også ett eller flere kredittkort. Selv om de hver for seg er relativt gunstige, vil det alltid være en god ide å minst en gang i året revurdere dine lån. 

Her hos financ.no finnes det blant annet en boliglånskalkulator og en billånskalkulator hvor du kan stille inn flere faktorer som: verdi, egenkapital og lån for deretter å se en lang rekke banker som kan tilby deg et nytt lån som ofte vil være fordelaktig for deg og din økonomi.

Før du jakter på et nytt lån vil det være smart å lese seg opp på begreper innenfor bil- og boliglån slik at du velger et alternativ som passer best for deg og din situasjon. Her er viktige punkter: valget av et annuitetslån fremfor et serielån, hvor stor din belåningsgrad er eller vil bli, hva du kan stille med i egenkapital, hva din eller din samboer og du kan klare av månedlige avdrag samt sondere markedet etter renter og gjøre deg opp en mening om hvor denne bør ligge.

Det vil også ofte være svært fordelaktig å inkludere dyre forbrukslån og eventuell bruk av kredittkort i lånet når du reforhandler ditt boliglån.