Tips for deg som planlegger å pusse opp

Hjemmet er det stedet der vi bruker mest tid. Det er der vi sover, lager mat, har kvalitetstid med familie og venner og der vi skal kunne slappe helt av og være oss selv. Det er viktig at man trives i hjemmet og klarer å nyte hverdagen.

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold.

Nordmenn i verdensklasse

Vi nordmenn ligger i verdenstoppen på å oppgradere og investere i hjemmene våre. Grunnene til dette er nok både fordi vi er mye inne og ønsker å ha det bra der vi bor. I tillegg er vi opptatt av å ta vare på boligen for å unngå verditap, eller vi investerer i boligen for å heve verdien av den.

Kjøkken og bad er de rommene vi bruker mest penger på, mens stuen er det rommet vi oftest pusser opp. Dette kan være alt fra estetiske oppgraderinger som å male vegger eller bytte fronter på kjøkkenet, til energitiltak som å isolere vegger eller bytte til energivinduer, for å spare strøm. De siste tiårene har også den teknologiske utviklingen vært enorm og flere ønsker nye tekniske installeringer på bad, kjøkken og i gulv.

Investeringer for fremtiden – 5 gode tips

Hvor mye oppussing koster vil naturligvis avhenge av flere faktorer. Er det snakk om en overflateoppussing vil dette være rimeligere enn en totalrenovering, som gjerne involverer endringer i konstruksjoner, bytting av rør eller oppgradering av elektrisk anlegg. Uansett hva du planlegger å oppgradere er det et godt råd å gjøre det ordentlig, slik at det ikke må gjøres om igjen om noen få år.

Til deg som planlegger å pusse opp har vi satt opp en liste med 5 tips som er smart å tenke gjennom før du starter:

  1. Sett opp et budsjett. Da vet du hvilke økonomiske rammer du har for prosjektet ditt. Her er det smart å sette av en post til uforutsette utgifter
  2. Innhent flere tilbud. Forskjellene i pris er store, så her kan det være mye å spare
  3. Vurder hva du kan gjøre selv.
  4. Bruk kvalifiserte fagfolk der det trengs. Dette er spesielt viktig når det gjelder våtrom, endringer i bærekonstruksjon og elektrisk arbeid. Dette koster noe mer, men da er du sikker på at arbeidet gjøres i henhold til lovverk og standarder. I tillegg er du dekket av garantier om noe skulle gå galt.
  5. Velge slitesterke materialer som holder lenge. Tenk bærekraft og langsiktighet 

Finansiering av oppussing

Boligmarkedet i Norge har over lang tid hatt en positiv utvikling, og derfor er det ofte en god investering for fremtiden å oppgradere hjemmet. Det som stopper mange, er at det er dyrt. Vårt beste råd er derfor å se hva slags budsjett du har og deretter vurdere hva du kan gjøre.

Et alternativ er å ta opp et kortsiktig lån som kan være med å finansiere oppussingen. Det finnes mange ulike aktører på markedet, og det er lett å bli forvirret. Santander har hjulpet nordmenn med finansiering i over 75 år, og er et trygt og solid alternativ. Sjekk gjerne deres lånekalkulator. 

 

Effektiv rente 10,36 %, kr 130 073, over 5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083