Slik kan drømmeferien bli en realitet

De aller fleste av oss sitter med drømmer om å reise, oppleve nye kulturer og se verden. Men mange av oss har kanskje hytter som krever vedlikehold eller faste feriesteder vi kjenner til og som vi reiser til hvert år. På et eller annet tidspunkt bør man ta seg den ferieturen man har drømt om og gi seg selv muligheten til å oppleve noe utenom det vanlige. Her er tips til hvordan man kan gjøre drømmeferien til en realitet.

Bestill pakketurer

Mange selskaper tilbyr pakketurer med både overnatting, guidede turer og måltider. Med pakketurer kan man få mye for pengene og oppnå drømmeturen med alt inkludert. Det kan altså lønne seg å bestille pakkereiser til fantastiske destinasjoner som Island med https://guidetoiceland.is/no for å få med seg de beste severdighetene uten å måtte planlegge for mye på egenhånd. På pakketurer reiser man også ofte i grupper, noe som leder til nye bekjentskap underveis. 

Vær smart med feriepengene

Når feriepengene kommer inn på konto, kan det være fristende å kjøpe noe man har ønsket seg til hjemmet eller handle inn ekstra god mat. Å bruke feriepengene smart, vil føles mye bedre på sikt. Om man allerede har bestilt en sommerferie, kan man da heller sette inn feriepenger på en sparekonto som kan betale neste års drømmetur. 

Sett av et fast beløp hver måned

Sparing er ikke alltid like gøy, men med en gang man sparer til et formål, som på toppen av det hele er en reise man sent vil glemme, vil sparingen bli mye morsommere. Et godt tips er å ha faste trekk fra kontoen hver måned hvor pengene settes på en “feriekonto” med det formål om å reise på drømmeferien. 

Følg med på gode tilbud

Ofte dukker det opp gode tilbud på flybilletter og hoteller hos et av de mange reiseselskapene. Det gjelder å følge med på disse for å sikre seg de beste prisene. Samtidig finnes det mange sammenligningssider for flyreiser og hoteller, hvor du kan sjekke både beste pris og beste rute for å komme seg til destinasjonen enklest og billigst mulig.

Leie ut hytta eller boligen

En annen lur måte å få inn ekstra kroner til ferien, er å leie ut hytta eller boligen de ukene hvor man selv ikke er der. Da får man inn ekstra penger til reisen, samtidig som man kanskje får de ekstra kronene til vedlikehold av boligen eller hytta. Det er med andre ord mange måter å spare litt ekstra til drømmeferien. Husk at hver krone teller!