Sammenligningstjenester – hvordan de kan spare deg for tid og penger

Online sammenligningstjenester er en fin måte å spare penger på. De lar deg sammenligne priser og funksjoner til forskjellige produkter og tjenester. Dette er spesielt nyttig når du ser etter noe spesifikt, som en ny TV eller bærbar datamaskin, men ikke vet hvor du skal starte søket.

Online sammenligningstjenester kan også hjelpe deg med å finne de beste tilbudene på ting som bilforsikring, mobiltelefonplaner eller til og med boliglånsrenter.

Sjekk: boliglånskalkulator og billånskalkulator

Slik bruker du en online sammenligningstjeneste

Online sammenligningstjenester er en fin måte å finne de beste produktene og tjenestene. De fungerer ved å sammenligne priser fra forskjellige forhandlere og viser deg ofte den billigste prisen.

Når det gjelder konkrete produkter som tilbys av flere - kan det være nok å sammenligne produktpris, fraktpriser, returrett og generell service butikken eller nettstedet tilbyr. Mens med mindre sammenlignbare produkter og tjenester kan det være helt andre variabler som er viktige. 

Men felles for de fleste ting du ønsker å anskaffe, så er det verdi per krone som virkelig betyr noe.

Det første trinnet er å finne en online sammenligningstjeneste du stoler på. Du kan gjøre dette ved å lese anmeldelser eller se på nettsiden deres for informasjon om hvordan de fungerer.

Du kan bruke den elektroniske sammenligningstjenesten på to måter: enten ved å søke etter et produkt eller en tjeneste du ønsker, eller ved å bla gjennom kategorier av produkter og tjenester. Når du finner noe som interesserer deg, klikk på det og sammenlign priser med andre forhandlere.

Hvorfor trenger du en online sammenligningstjeneste?

En online sammenligningstjeneste er et nettsted som hjelper deg med å finne det beste produktet for dine behov. Den gjør dette ved å sammenligne produkter fra forskjellige leverandører og anbefale den beste.

Fordelene med å bruke en online sammenligningstjeneste er:

Sammenlingningstjenester i Norge og ellers

I Norge har mange blitt gode til å benytte prissammenlignere, som prisjakt.no, prisguide.no men også til og med noen få tjenester innen nisjer som anbefaltcasino.com. Utenfor våre landegrenser ser vi at dette er mye mer utbredt innenfor alle nisjer. Affiliatenettsteder som tjener kommisjon fra salg av produkter de skriver om og sammenligner. 

I større land som Tyskland ser vi det veldig utbredt for tjenester innen alt mulig. Et godt eksempel er innen biltakstering (Neogutachter), hvor bilførere får skader takstert i prosessen man må igjennom mot forsikringsselskapet sitt.

Vi vil nok se dette bli mer og mer vanlig i Norge i tiden som kommer. Og ettersom vi blir flinkere til å benytte disse, vil det skjerpe leverandører på både kvalitet og pris. Et mer transparent og fungerende marked rett og slett.