Netthandel i Norge

De fleste nordmenn elsker å handle. Kvinner bruker kanskje mer penger på klær, sko og velvære enn menn. Til gjengjeld bruker de mer penger på sportsutstyr og teknologi. En ting som er felles for begge kjønn er at mer og mer av handelen foregår på nettet. En av de viktigste tingene å tenke på når man handler på nettet er betalingsmåten man bruker.
Netthandel i Norge

En av de sikreste måtene å betale er med kort. Da spesielt kredittkort fordi da har man mulighet til få pengene tilbake om det skulle skje noe. Det er mange å velge mellom, men det er smart å velge det beste kredittkortet i Norge. Her har man også muligheten til å spre betalingen litt ut, med å betale litt hver måned.

Et uvanlig år

Fjoråret var et uvanlig år på så mange måter, men den største forandringen var nok at det å handle nesten eksklusivt skjedde på nettet. Mange som ikke tidligere har handlet på nett fikk øynene opp for hvor enkelt det var å handle på nett, og hvor stort utvalg det er. Det har også blitt mer vanlig å handle fra utenlandske nettsider som ofte har et mer variert utvalg av varer og merker.

Lokale butikker

Lokale butikker og mer spesialiserte butikker var kanskje de som ble hardest rammet av koronapandemien. De måtte holde stengt i lengere perioder som selfølgelig hadde en stor effekt på deres inntekter. Mange lokale butikker fikk dermed også opp øynene for netthandel og etablerte nettbutikker for sine produkter. De fikk med dette et mye større marked en de tidligere har hatt. For noen har dette hatt en positiv effekt der de faktisk har utvidet sin bedrift.

Fremtidens handel

Det er nok ganske sikkert at fler og fler kommer til å handle mer på nettet. Ofte er dette fordi man har mulighet til å handle når det passer, i steden for når butikkene er åpne. For mange med små barn så slipper man å ha barna med i butikkene. For de aller fleste så har det nok med hvor lett det er å sjekke priser hos forskjellige forhandlere og også at det ofte er et større utvalg. Med noen butikker har man ikke et valg med hensyn tilå handlepå nettet.

Flere butikker og kjeder går bort fra fysiske butikker og fokuserer kun på nettbutikker. Dette er kanskje spesielt korrekt i henhold til butikker som selger teknologi og andre lignende produkter. Her trenger man ikke prøve noe med hensyn til størrelser og ofte har man lest om produktet på nettet først. Selv klesbutikker og andre der størrelser og det å prøve produktet er viktig, har gjort stor suksess på nett. Ved å tilby enkle måter å returnere eller bytte produkter så er kunder mer villig til å kjøpe dette via nettbutikker også.