Kryptovaluta myter [A Beginner’s Guide]
Det er tusenvis av kryptovalutaer i markedet, og likevel forblir Bitcoin en av de mest anerkjente og mest pålitelige. Den klassifiseres under kryptoaktiva. Den bruker blockchain-teknologi som fungerer som en database som lagrer hver Bitcoin-transaksjon. Denne teknologien er desentralisert og ikke eid av sentralbanker, institusjoner eller føderale myndigheter.
I tillegg består Bitcoin-databaser av enkeltpersoner i ulike deler av verden som opererer spesialiserte datamaskiner, som kalles noder, som tjener et spesielt formål, løse algoritmer. Hvert matematisk dataproblem som løses produserer kryptografi for å skape virtuelle penger. Bitcoin bruker også peer-to-peer-teknologi, som gjør at deltakerne kan kjøpe eller selge tokener.
Videre er databasen beskyttet mot svindel og potensielt tyveri. Bitcoins teknologi gjør det umulig å bli utsatt for hacking eller forfalskning. Denne teknologien i utvikling blir imidlertid ofte gjenstand for skeptikere og kritikere. Her er noen vanlige myter og misforståelser om bitcoin du bør være klar over.
Myte nr. 1: Bitcoin er ulovlig
Desentraliseringen av denne kryptovalutaen gjør at folk betviler lovligheten. For å gjøre det helt klart, kjøp og salg av kryptovaluta er lovlig. De fleste utviklede land som USA, Japan og Storbritannia anerkjenner bruken av Bitcoin som en type vare eller digital valuta med varierende regulatoriske implikasjoner.
Det finnes visse land som forbyr bruk av kryptovaluta. For eksempel, Kina forbyr Bitcoinutvinning på grunn av miljøpåvirkningen siden landet bruker energi fra kull, som ikke er bærekraftig. Noen land kan imidlertid tilpasse Bitcoin og andre kryptovalutaer som en form for betaling. El Salvador anser faktisk Bitcoin som et lovlig betalingsmiddel.
Myte nr. 2: Bitcoins volatilitet gjør det uvurderlig
Bitcoin og andre former for kryptovaluta er kjent for sin volatilitet. Denne funksjonen gjør imidlertid ikke krypto uvurderlig. Husk at gull, som nå regnes som et verdifullt aktiva, også var volatilt på en måte ettersom det økte i verdi. Større volatilitet fører til høyere avkastning og noen ganger tap.
Fordi det er risikabelt å investere i krypto, anbefales potensielle og fremtidige investorer å søke veiledning fra eksperter og programvareutviklere for å gi dem opplæring, for å kunne tjene gunstige inntekter. Forbes hevder at Bitcoin markedsverdi som startet på $0, nådde sin høyeste topp på mer enn $63,000 i april i år.
Selv om den er inkonsekvent, kan det være en mulighet for at den vil nå sitt laveste punkt igjen, men det kan også skape et gjennombrudd i fremtiden. For å bekjempe volatilitet, må man vite hvordan man riktig håndterer risiko. Risikostyring omfatter kunnskap om tilgjengelig programvare og plattformer i markedet som gjør at en næringsdrivende kan administrere sine krypto-kontoer. Du kan for eksempel få tilgang til noe handelsprogramvare ved hjelp av BitiCodes, men plattformen forsikrer seg om at du vet at du har handelserfaring, eller at du er villig til å lære før du får tilgang. På denne måten bidrar plattformer til risikohåndtering.
Myte nr. 3: Kryptovaluta kan bli utsatt for svindel, hacking og hvitvasking
Bitcoin teknologi er laget med sofistikerte matematiske koder og sterk kryptering, noen som gjør den ugjennomtrengelig mot hackere eller hvitvaskere. Den avanserte blokkjedeteknologien bidrar også til sikkerhet og sporbarhet. Desentraliseringen gjør den umulig å angripe.
Myte nr. 4: Bitcoin er energikrevende
Det er et faktum at Bitcoins system er kontrollert av kraftige datamaskinrigger operert av utvinnere, noe som fører til stort energiforbruk. Denne saken har blitt gjenstand for protester fra miljøvernere. Til tross for miljøproblemene har Bitcoin vist seg å være verdt det, ettersom den har flere nyttige funksjoner, inkludert betalingstransaksjoner, og brukes av millioner av mennesker over hele verden.
Kina har forbudt Bitcoinutvinning og fjernet nesten 65% av utvinnerne på grunn av stort energiforbruk, ettersom landet er kjent for å bruke kull som energikilde. Utvandringen har ført til at flere utvinnere migrerer til land som har rikelige og fornybare energiressurser. Et av målene for Bitcoin-utvinnerne i disse dager er å gjøre krypto-gruvedrift grønnere. 39% av Bitcoin-utvinnerne bruker i dag fornybar energi til å kjøre sine dataenheter.
Myte nr. 5: Bitcoin er en fad og kryptovaluta vil falme i fremtiden
Forretningsmagnaten Warren Buffet sa en gang at å investere i bitcoin ikke er en klok beslutning, og du kjøper dem kun når du vil tape penger. Økonom Nouriel kritiserte Bitcoins teknologi og kalte den "moren til all svindel". Til tross for kritikken, har Bitcoin unektelig endret fremtiden når det kommer til penger og økonomi. Flere land har allerede rullet ut sin egen digitale valuta fra sine sentralbanker. Myndigheter prøver å håndheve digitale valutabestemmelser, noe som kan bidra til lang levetid.