Kryptovaluta: Hvilke industrier brukes det mest?

Kryptovaluta har for lengst blitt noe de fleste vet hva er, men hva kan man egentlig bruke det til? I denne artikkelen forsøker vi svare på hva du egentlig kan bruke digitale valutaer til, samt hvilke industrier det har fått best fotfeste.

De fleste som har fulgt med i nyhetene de siste årene har nok fått med seg snakk om kryptovaluta på et nivå eller annet. Imidlertid er det langt færre som kan svare på hvor man faktisk kan benytte seg av slike valutaer hen. For selv om noen fortsatt ser på kryptovaluta som spekulative midler, kan man faktisk omsette de langt flere steder enn mange tror. 

Det er nok fortsatt en stund til du kan handle dagligvarer med kryptovaluta, men på nett er det en rekke segmenter som har åpnet opp for disse betalingsmetodene. Vi har derfor sett på noen av de mest populære alternativene der man aktivt bruker kryptovaluta i dag. 

Spill på nett

Det er ingen bransje som har omfavnet kryptovaluta i så stor grad som spill på nett. Ikke bare er det en enkel betalingsmetode å integrere i de fleste plattformer, men det lar også spillerne gjennomføre nesten umiddelbare transaksjoner uten at man må verifisere det i banken. Dette har blant annet gjort at spillere aktivt ser etter en liste over beste krypto kasinoer i Norge - ikke bare for å finne de beste tilbudene, men også for å styre unna svindel. 

Dessverre betyr anonymiteten som kryptovaluta tilbyr nettopp det at man kan risikere svindelforsøk. Mange har dessverre opplevd å få sine kryptovaluta stjålet, og dette styrker viktigheten av at man tar seg tiden til å finne frem til de beste alternativene. 

Delingsøkonomien

De siste årene har det dukket opp en helt ny delingsøkonomi - og her passer kryptovaluta som hånd i hanske. Ikke bare kan man tilby ulike belønninger for deltakelse i slike nettverk, men det gjør det mulig for alle å enkelt overføre verdier uten at de er låst til en bankkonto. Eksempelvis kan ladestasjoner tilby universal betaling - eller utlån selskaper kan bidra med sine egne tokens som benyttes for produktene deres. 

Finans

Det høres kanskje rart ut, men finansbransjen har for lengst omfavnet kryptovaluta. Dette til tross for at mange krypto entusiaster spår at krypto skal bli døden for tradisjonelle banker. Årsaken til dette er mulighetene som kryptovaluta åpner for når det gjelder overføring av verdier. Dette er spesielt Ripple nettverket som flere banker benytter seg i dag. Her er det imidlertid viktig å merke seg at disse skiller seg fra XRP - som er den åpne token som investorer flest kan handle i. 

Grunnen til at dette har blitt så populært er muligheten ulike banker på nettverket har fått til å overføre betydelige summer på tvers av grenser - nesten helt gratis. Tidligere måtte man vente flere dager før en transaksjon ble bokført, men nå kan de gjøres nesten umiddelbart. Dette åpner en helt ny verden for internasjonal finans, samt betyr at de kan tilby langt raskere service til sine kunder. 

Oppsummering

Det er liten tvil om at kryptovaluta har blitt en del av den globale økonomien, men mange er fortsatt skeptisk til hvor den kan brukes i praksis. Derfor har vi sett på noen populære alternativer til hvordan du kan benytte deg av kryptovaluta, samt noen industrier som for lengst har adoptert kryptovaluta som en del av virksomheten sin. Her er det spesielt den innovative spillbransjen som leder an, men også tradisjonsrike industrier som bank og finans har plukket opp kryptovaluta som et godt alternativ til tradisjonelle løsninger.