Hvordan spare penger med en VPN: Den ultimate guiden

Mange tror at de sparer penger ved å gå for en gratis VPN, men dette er sjelden tilfellet. Gratis VPN løsninger har ofte dårligere kvalitet, samt at de har en tendens til å videreselge informasjon for å dekke kostnadene til drift. Når det er sagt, så er det faktisk muligheter for å spare penger ved hjelp av en VPN, men det er viktig å gjøre det riktig.

Noen sier at man må bruke penger for å tjene penger, og det er litt i det samme tilfellet her. Ved å investere i en VPN av høy kvalitet kan du nemlig spare penger på andre ting, ofte langt større kostnader enn det du bruker på en VPN. Før vi går videre har vi allerede nevnt det flere ganger, men, VPN hva er det? 

En VPN, eller Virtuelt privat nettverk, er en tjeneste som lar deg koble til en ekstern server med omfattende kryptering. På denne måten kan du surfe på nett uten at nettsiden ser hvor du kommer fra. Dette kan gi deg tilgang til en rekke fordeler, og eksklusive tilbud som ellers ikke hadde vært tilgjengelig. Vi skal derfor se litt nærmere på noen av disse. 

1. Kjøpe billigere flybilletter 

Flyselskaper kan variere prisene basert på hvor du kjøper billettene dine fra. Ved å endre din geografiske lokasjon gjennom en VPN, kan du unngå høye priser som ofte er rettet mot bestemte regioner. Dette er spesielt nyttig hvis du ofte besøker flyselskapets nettsted, da priser kan øke basert på din besøkshistorikk. 

Å aktivere VPN før du besøker nettstedet, og sørge for å tømme informasjonskapsler og nettleserhistorikk, kan føre til lavere priser. Her kan det være lurt å velge regioner som har lavere kostnadsnivåer enn det man finner i Norge og andre nordiske land. 

2. Bestill hotellrom til lavere priser 

Hotellpriser kan også variere basert på din lokasjon og hyppigheten av dine besøk på booking-nettsteder. Ved å bruke en VPN, kan du finne lavere priser ved å skjule din faktiske lokasjon og besøkshistorikk. Dette er spesielt effektivt for last-minute bookinger, hvor hoteller ofte øker prisene grunnet antatt desperasjon. 

Sørg for at du aktiverer VPN før du går inn på nettsiden, og at du sletter eventuelle cookies fra tidligere besøk. Da vil du oppnå det beste resultatet av besøket med VPN. 

3. Få tilgang til andre priser på nett 

Nettbutikker tilpasser gjerne prisene sine til forskjellige lokasjoner, noe som betyr at prisene kan svinge mellom ulike land. Dette er noe man kan dra nytte av gjennom en VPN. Bare pass på at du tar hensyn til importavgift og moms dersom du handler i utlandet. Det kan ofte bli dyrt å importere ting, noe som raskt spiser opp de besparelsene man har funnet på nett.

Her finnes det flere nyttige kalkulatorer som kan gjøre det mulig å se hvilke påslag du må forvente når du skal handle på nett fra utlandet. Dette gjelder særlig import fra Asia og USA. 

4. Utnytt prisendringer 

Mange nettbutikker bruker dynamisk prissetting basert på tidspunktet for besøket. Ved å bruke en VPN, kan du eksperimentere med å besøke nettstedet på forskjellige tider av døgnet for å finne de beste prisene. Dette er nyttig for å unngå høyere priser som kan tilbys til besøkende på bestemte tidspunkter, som i arbeidstiden. 

Her kan det være nyttig å huske at handel innad i EU stort sett går knirkefritt. Du kan gjerne bestille varer som ikke utløser moms og import når du handler fra naboland. Bare pass på å sjekke om det er ulike tariffer på bestemte varer om det er noe du er i tvil om. Ingenting er kjedeligere enn å få en faktura i posten noen uker etter at du hentet pakken din. 

Lovligheten av å Bruke VPN for Kjøp 

Selv om bruk av VPN generelt er lovlig, bør du alltid sjekke vilkårene for tjenesten eller nettbutikken du bruker. Bruk av VPN for å manipulere priser eller tilgang kan være i strid med vilkårene og potensielt føre til at din tilgang blir sperret. Du bør derfor sjekke dette før du handler, særlig om du benytter deg av ulike tilbud og kampanjer. 

For noen forhandlere kan bruk av VPN betraktes som et brudd på deres vilkår, noe som kan føre til endriner i prisen hvis det bir oppdaget. Ved gjentatte brudd kan man risikere å få kontoen sin sperret eller bli svartelistet fra en butikk. Vi anbefaler derfor at man alltid sjekker dette før man tar i bruk en VPN i jakten på de beste tilbudene.