Hva er kassekreditt, og hvorfor er det viktig for din nye bedrift?

Det er mye man skal tenke på når man starter opp en ny bedrift, og mye har med finansiering og økonomi å gjøre. Som du bedrift har du kanskje opplevd at det er vanskelig å få et bedriftslån, og da kan kassekreditt være et godt alternativ.

Hva er kassekreditt?

Dersom du ønsker å få den beste kassekreditt, så er det viktig at du først vet hva det er. Kassekreditt er rett og slett en kreditt-avtale mellom en bedrift og en bank. Banken har dermed mulighet til å gi bedriften kreditt i en bestemt periode, som kan erstatte lån i enkelte tilfeller. Det er viktig å notere seg at bedriften må betale renter av kredittbeløpet de benytter. En avtale om kassekreditt blir typisk satt en gang i året, men periodene kan også være både lengre og kortere. 

Kravene for kassekreditt

Det er jo ikke slik at alle kan få kassekreditt, og det stilles noen krav til deg som bedrift, men ikke mange. Det er for eksempel mye lettere å kvalifiseres til kassekreditt enn til tradisjonelt bedriftslån, som er grunnen til at mange går denne retningen. Bedriften som ønsker kassekreditt må være kredittverdig, som betyr at de må oppfylle noen krav som blir sjekket opp manuelt. Dersom du har en helt ny bedrift så kan det være du får avslag og må be om en manuell vurdering, fordi det ikke er tilstrekkelig med informasjon om deg enda. Dette er kravene for å kunne få kassekreditt:  

Derfor er kassekreditt smart

Nå som du vet hva kassekreditt er, så lurer du kanskje på hvorfor dette er noe din bedrift bør ta stilling til. Vel det kan gi mange fordeler, særlig om du ikke har mulighet til å ta opp et bedriftslån. Du vil blant annet kunne få en fleksibel tilgang på penger, noe mange nye bedrifter ha bruk for. Dessuten gjør det at bedriften din blir mer robust, og at du kan få større kjøpekraft uten at det går utover likviditeten til bedriften din. Det smarte med kassekreditt er at du kun betaler renter av beløpet du faktisk bruker, som kan gjøre det bedre egnet for deg enn et stort lån. 

Uansett om bedriften din trenger kassekreditt eller ikke, så er det definitivt noe du bør vite om, slik at du kan ta det i bruk dersom det blir nødvendig.