Fotballstjerner og deres utrolige biler

For de aller fleste av oss er bilen noe av det mest kostbare vi kjøper i livet, etter bolig og eventuell hytte. Det er mange faktorer som må tas med i beslutningen når du velger bil. Likevel er kjøpsprisen til syvende og sist blant de aller viktigste kriteriene for vanlige bilkjøpere. De store fotballstjernene, som tjener flere hundre millioner per år, trenger likevel ikke se på prislappen to ganger når de handler bil – la oss finne ut av hva de har i garasjene sine.
Fotballstjerner og deres utrolige biler

Cristiano Ronaldo

Manchester United har vært igjennom en svært turbulent høsten 2021, med Ole Gunnar Solkjærs exit og til tider begredelige resultater. I henhold til odds på nett er det likevel mange som mener at deres portugisiske stjerne har en god sjanse når det gjelder å bli sesongens toppscorer, og da også sikre seg det ettertraktede «Golden Boot»-trofeet. Det er også derfor Forbes regner med at han vil tjene til sammen tilsvarende 125 millioner dollar i 2022, forventet lønn og bonus fra Man United er 70 millioner dollar. Da er det ikke rart at han kan bruke en ukelønn eller to på en ny bil.

Et av de siste tilskuddene til bilparken er en Bugatti Centodieci, som er produsert i en begrenset utgave om bare ti biler. Denne ekstremt eksklusive bilen skal ha en verdi på tett opp mot 100 millioner kroner, og utgjør da også en betydelig del av den samlede verdien til Ronaldos bilpark. Noen få andre eksempler er en  Rolls-Royce Cullinan, med sort og hvit interiør som matcher den tidligere klubben Juventus, en McLaren Senna og en Mercedes Benz Brabus G65.

Zlatan Ibrahimovic

Den svenske superstjernen Zlatan er ikke akkurat kjent for å være ydmyk eller diskret, og det gjelder selvfølgelig også bilparken. I forbindelse med 40-årsdagen sin kjøpte han seg helt enkelt en Ferrari SF90 Spider, og la ut den korte meldingen «Happy birthday to Zlatan» på sosiale medier. SF90 Spider er den første ladbare modellen fra Ferrari, men de tre små elmotorene bidrar bare med 220 hestekrefter, det er en fossildrevet V8 som leverer de resterende 780 hestekreftene. Det blir nøyaktig 1000 hester til sammen…

Denne bilen kommer i tillegg til en allerede svært omfattende samling av eksklusive biler: Lamborghini Urus, Porsche 918 Spider, Audi S8 og Ferrari Enzo er bare noen. Det er selvfølgelig ikke mulig å få for mange Ferrari, i hvert fall ikke hvis du heter Zlatan.

Pierre-Emerick Aubameyang

Alle Arsenal-fans kjenner selvfølgelig Pierre-Emerick Aubameyang, men han er kanskje ikke like godt kjent som Ronaldo eller Zlatan utenfor banen. Mange av bilene hans fremstår også som budsjettvennlige alternativer sammenlignet med de mest ekstreme sportsbilene. Lamborghini Huracan Performante, Lamborghini Aventador, Range Rover Sport og Lamborghini Urus er bare noen biler fra samlingen, men det er en annen detalj som virkelig gjør at bilene til Aubameyang skiller seg ut.

Bilene er nemlig spesialbehandlet, i flere tilfeller av den verdenskjente bilpleieren Yianni Charalambous, på en helt ekstrem måte. Eksklusiv foliering gjør at noen av bilene er helt gullfargede, samtidig som flere andre er dekket med en eksklusiv foliering i krom – som dessuten skinner og reflekterer lys i forskjellige fargetoner fra alle vinkler. Resultatet er en bilsamling som virkelig utmerker seg, selv i fotballverden.