Det viktigste du trenger for å kjøpe bolig

Når du skal kjøpe bolig er det veldig mye man må tenke på. Finansering, kontakte megler, delta i budkrig, møblere hjemmet med senger, overmadrasser, spisebord og stoler, sofa, oppbevaring, pusse opp og mange flere punkter kan være til hodebry for mange. Her er derfor en liste over ting du bør tenke over før du setter i gang prosessen.

Det viktigste du trenger for å kjøpe bolig

Søke om lån

Det finnes flere måter å søke om lån på, og den enkleste måten er å gjøre dette via nettet. Man kan enkelt fylle inn en nettsøknad som behandles av hver enkelt bank, mens man ligger i senger på overmadrasser eller sitter på kontoret. Det er viktig å sjekke betingelser, renter, nedbetalingstid og månedlige kostnader innen man velger hvor man ønsker å ta opp et boliglån. 

Møbler til hjemmet

Visse møbler kan man vente med å kjøpe dersom drømmeboligen dukker opp, men man ikke har penger til alle møblene man ønsker seg med en gang. Andre møbler som senger fra Bedre Nætter.no, overmadrasser, spisebord, sofa og klesskap er kritiske å få på plass fortest mulig. Det er veldig viktig å velge senger og overmadrasser av høy kvalitet fordi man bruker enormt mye tid i sengen. Alt man trenger til senger får man tak i på bedrenaetter.no, mens man for eksempel kan handle masse annet på Finn.no eller lignende.

Oppussing

Er det visse kritiske punkter som må tas tak i innen man kan flytte inn i boligen? Dette bør tas med i regnestykket når man setter opp et budsjett og før man søker om lån. Det kan for eksempel være dersom det er lekkasje i boligens eksteriør, at pipen til peisen ikke fungerer, punkterte vinduer eller annet som må tas tak i raskest mulig.

Hva skal du bruke penger på?

Hvordan du skal fordele pengene når du skal kjøpe ny bolig, er individuelt. Noen vil si at det er viktigst å bruke mest penger på å få tak i drømmeboligen med en gang og vente med å kjøpe inn alt av møbler. Andre mener derimot at det viktigste er å ha en bolig som er grei, kjøpe inn det nødvendigste som senger, overmadrasser, spisebord og utstyr man trenger, og i tillegg ha penger til å reise eller gjøre andre aktiviteter. 

Mens andre igjen synes det viktigste er å kjøpe en bolig de pusser opp og fyller med møblene de alltid har ønsket seg, som en designsofa eller senger og overmadrasser av høy kvalitet. Dette er helt opp til hver enkelt og man må tenke over hva man selv synes er viktigst for seg.