Bytt dekk i god tid – nå etter påske skal piggdekkene av

Har du begynt å planlegge det å skifte dekk på bilen din? Hvis du ikke har det, så gir vi deg en ny påminnelse her. Det å ha bil kommer nemlig med en del ansvar og ting man skal huske på. Det er vedlikehold, EU-kontroller, forsikringer, og de årlige fristene for dekkskift.
Bytt dekk i god tid

Her i Norge har vi skiftende årstider – på godt og vondt. De skiftende årstidene stiller naturligvis også krav til bilene våre. Man kan ikke kjøre på de samme dekkene hele året, og det kan være farlig og skadelig på veiene om man ikke følger reglene. Vi gir deg derfor i denne artikkelen tipsene om hva du skal huske på nå når påsken kommer og piggdekkene skal av for sesongen.

Sørg for dekk i god stand

Det er store krav til dekkene på bilen vår, og de er det viktig å overholde. Slitte dekk med for lav mønsterdybde kan føre til farlige situasjoner for både deg og andre bilister på veien. Det er derfor svært viktig å sørge for å ha gode piggdekk, vinterdekk og sommerdekk.

Nå nærmer sommeren seg, og da er det på tide å skifte til sommerdekk. Hvis du går og mangler noen nye dekk, så kan du finne god rabatt på sommerdekk hos Skruvat. Sommerdekkene våre skal ha en mønsterdybde på minst 1,6 mm, så hvis dine dekk nærmer seg denne faregrensen er det på tide å skifte ut.

Om vinteren kreves det enda større mønsterdybde. Da skal man ha en mønsterdybde på minst 3 mm. Noen ganger er det også nødvendig med piggdekk for å få ordentlig grep. Men disse er det strenge krav til når skal skiftes ut.

Når skal man skifte dekk?

Man skal skifte dekk to ganger i året. Det er både fordi sommerdekkene ikke skal være på bilen hele året, og at hvis du har piggdekk, så er det klare krav om hvor lenge man har lov til å ha på disse.

Som en hovedregel skal man skifte ut piggdekkene senest første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge og 1. mai i nordlige fylker. Sommerdekkene skal som hovedregel av innen 1. november. Det kan variere litt fra år til år, avhengig av hvor lenge vinteren varer. Nå i 2021, har vegvesenet forlenget fristen på piggdekk for hele landet til 1. mai grunnet begrensninger i åpningstider ved verksteder og dekkhoteller. Men det anbefales å skifte så raskt som mulig - så vi råder deg til å være tidlig ute.