4 sparetips for det nye året

Hvis du leter etter måter å spare penger på, har du kommet til rett sted! I dette blogginnlegget skal vi diskutere 8 sparetips som hjelper deg med å få orden på økonomien. Ved å følge disse tipsene kan du spare penger på en rekke ting, fra dagligvarer til reiser.

Så uansett om du prøver å komme deg ut av gjelden med LoanScouter eller bare vil ha noen ekstra penger spart opp til en regnværsdag, les videre for våre beste tips!

Sparetips #01: Lag et budsjett og hold deg til det

En av de beste måtene å spare penger på er å lage et budsjett og holde seg til det. Når du har en plan for økonomien din, er det mindre sannsynlig at du bruker for mye på unødvendige ting. Start med å finne ut hvor mye penger du har som kommer inn hver måned, og del deretter beløpet på 30 (eller hvor mange dager det er i måneden). 

Dette vil gi deg en idé om hvor mye penger du bør bruke hver dag. Sørg for å inkludere alle utgifter, som husleie, dagligvarer, regninger osv. Hvis du oppdager at du regelmessig går over det daglige budsjettet ditt, kan du begynne å se etter måter å kutte ned på utgiftene dine. Det er mange nyttige tips på nettet, så gjør litt research og finn den beste strategien for deg.

Sparetips #02: Lag et sparemål

En annen fin måte å spare penger på er å sette seg et sparemål. Enten du sparer til en ny bil eller bare vil ha noen ekstra penger spart opp i nødstilfeller, vil det å ha et spesifikt mål i tankene hjelpe deg med å holde deg motivert. 

Finn ut hvor mye penger du trenger for å nå ønsket beløp, og del det deretter ned i månedlige eller ukentlige mål. Dette vil gjøre det lettere å se fremgangen din og holde deg på sporet.

Sparetips #03: Bruk kontanter i stedet for kredittkort

Når du bruker et kredittkort, kan det være lett å bruke for mye fordi du faktisk ikke ser at pengene forlate kontoen din. For å unngå dette, prøv å bruke kontanter i stedet. 

Når du er ute og handler, ta bare med kontantbeløpet du er villig til å bruke og la kredittkortet ditt være hjemme. Dette vil hjelpe deg med å holde deg innenfor budsjettet ditt og forhindre at du går i gjeld.

Sparetips #04: Se etter de beste tilbudene

En av de enkleste måtene å spare penger på er å lete etter de beste tilbudene. Hvis du ikke har tid til å sammenligne priser selv, er det nok av nettsider og apper som kan gjøre det for deg. Sørg for å sjekke både nett- og butikkpriser før du kjøper. Du kan bli overrasket over hvor mye penger du kan spare ved å ta deg tid til å shoppe rundt.