En kort introduksjon til ethereum

Gjennom de seneste årene, har kryptovalutaer som bitcoin og ethereum blitt mer og mer populært. Flere medier skriver om dem, men hva er egentlig ethereum? I denne artikkelen gir vi deg et lite innblikk i hva ethereum er og hvilke fordeler det er ved å kjøpe ethereum.
Kort introduksjon til Ethereum

Ethereum ble utviklet av den russisk-canadiske programmereren Vitalik Buterin og er en plattform for kryptovaluta og smarte kontrakter.
Denne typen kryptovaluta bygger på blokkjedeteknologi og har på kort tid blitt en av de store utfordrerne til bitcoin. Med andre ord er ethereum en desentralisert plattform for applikasjoner, hvor man kan avvikle programmer, uten at man risikerer å bli svindlet, sensurert eller at en tredjepart blir innblandet. Du kan derfor være trygg når du handler med etherum.

Hvor og hvordan du kan kjøpe etheruem

Denne kryptovalutaen inneholder ether, som er en av de største kryptovalutaer i verden. Du kan kjøpe ethereums valuta, ether, på mange forskjellige plattformer rundt i hele verden. Nettmegleren Markets tilbyr det også, og er sikker og underlagt EU-basert finanslovgivning. Når du har satt inn penger eller har testet Markets ved hjelp av demokontoen deres, er det bare å søke etter «ether». Hvis du tror på at kryptovaluten vil stige og derfor vil kjøpe ethereum, skal du bare trykke på «Buy». Dersom du tror at verdien vil falle og du derfor har lyst til å “shorte”, trykker du på «Sell».


Fordeler ved ethereum

En fordel ved ethereum er at denne kryptovalutaen handles som en CFD-kontrakt. Dette gjør at du ikke behøver å sette deg inn i hva en «wallet» er, samtidig får du mulighet til å handle på en børs som er underlagt EU-basert lovgivning. Dette gir deg noen fordeler, blant annet at du får tilgang til rettigheter som investorbeskyttelsen. På den måten er du sikret å få pengene tilbake opptil et visst beløp, hvis nettmegleren du bruker går konkurs.
En ulempe ved kryptovaluta er at de ofte er utsatt for hackerangrep. På sitt verste, kan dette bety at du kan risikere å miste alle pengene dine. I dag anses ethereum som å ha en plassering som nummer to på kryptovalutaens rangstige. Denne kryptovalutaen ble lansert for bare 6 år siden, i 2015, og den beskrives ofte som en «verdensdata», fordi den kjører alt desentralisert. Det forventes derfor at den datakapasiteten ethereum har, skal klare å løse flere nye problemer i fremtiden. Det blir spennende å følge med i denne virksomhetens utvikling og hvilken posisjon og rolle den kommer til å ha på kryptovalutamarkedet i fremtiden.