Investering og Sparing: Hvor viktig det er

Det å kunne spare penger og investere for fremtiden har aldri vært viktigere enn nå. Renter på sparekontoer ser ikke ut til å gå opp nevneverdig de neste årene, samt at pensjonsfond ser bare mørkere og mørkere ut med lengre tid til du får utbetalt en god pensjon. Men hvilke muligheter har du til å sette av penger for fremtiden? Vi skal se nærmere på flere alternativer her. 

Invester i din egen bedrift eller nettsider

Online virksomheter kan være en god investering for fremtiden, og det er så utrolig mange muligheter. Enten du vil investere i Royal Panda New Zealand eller kjøpe en nettbutikk som selger t-skjorte trykk, er det mange muligheter å kjøpe allerede eksisterende bedrifter på nett. Du kan for eksempel finne nettsider til salgs på Flippa.com som allerede har godt med inntekter, slik at du ikke trenger så lang oppstartstid for å komme i gang og tjene penger. 

Lær mer om fremtidens betalingsmetode - kryptovaluta

Det finnes veldig mange måter du kan investere i dette moderne markedet. Du kan for eksempel kjøpe kunst i form av EFTer eller investere i enkeltvis kryptovaluta og tokens som du har tro på i fremtiden. Men dette krever selvfølgelig litt kunnskap i markedet. Prøv å fokuser på prosjekter som ønsker å gjøre en forskjell innenfor kryptovaluta , enten det gjelder raskere transaksjonstid, bruker mindre kapasitet på overføringer, eller tar høyde for god sikkerhet for transaksjoner på nett. Det finnes utallige kryptovaluta å velge mellom, så gjør god research på forhånd og spre risikoen over flere. 

Gull kan være et godt fundament

Som et av de eldste betalingsmetoder i verden, er fortsatt gull noe håndfast og konkret du kan investere pengene dine i. Dette edle metallet er nesten immun mot inflasjon eller finanskriser, slik at du kan bruke gull som et godt fundament for dine investeringer. Du trenger heller ikke å kjøpe fysisk gull, i og med at det finnes mange handelsplattformer på nett som selger edle metaller og oppbevarer dem for deg i hvelv over hele verden. 

Sett opp en spareplan

Det kan være utfordrende for mange å sette opp en spareplan og komme i gang med å sette av penger til fremtiden. Det er jo mye artigere å bruke pengene nå med en gang, ikke sant? Men du trenger nødvendigvis ikke å kutte ut alt det som er artig her i livet selv om du oppretter en sparekonto. 

Bruk spareapper som Lunar eller Revolut hvor du kan sette opp klare spareplaner i hverdagen. Ved å bare sette av små beløp som 100 kroner dagen, kan du faktisk spare over 36 000 kroner i året. Penger du kan bruke på hvilke som helst investeringer som interesserer deg, og vil gi deg avkastning i fremtiden. 

Ta sparing og investering alvorlig

Det skal ikke mye innsats til for å få satt av litt penger hver dag/uke for at du skal sikre fremtiden din i en veldig usikker verdensøkonomi. Men du må også være forsiktig med å satse alt på en hest. Husk å spre risikoen over flere forskjellige investeringer, og ha koll på alle dine investeringer i en spareapp eller på et Excel ark på din PC, slik at du bestandig følger med på progresjonen på dine sparemidler.

I tillegg er det viktig at du ikke forhaster deg med å kjøpe og selge. Husk at investering er ikke det samme som å være en dagtrader hvor du handler noe nytt hele tiden. Målet er å bygge opp en langsiktig spareplan som kan gi deg god avkastning og kan sikre deg å kjøpe bolig i fremtiden, drømmebilen, eller flytte til en sydhavsøy når du går av med pensjon. Hva nå enn målet ditt er- lykke til med investeringene!